Gotong-royong Keceriaan Kelas 3 Kazwini

Hai semua.


Sekarang dah rasa tenang sikit bila satu kerja dah siap. apa lagi kalau bukan kerja-kerja menceria kan kelas. biasa lah. aku ni Setiausaha. sebelum tu, punye lah stress sebab tak tahu nak buat macam mana carta organisasi, jadual bertugas dan so on lagi lah. dan sekarang sudah selesai.

  


Kelmarin hari sabtu tu, pergi sekolah pagi sebab ada gotong-royong keceriaan kelas. pagi-pagi dah pergi sekolah. sampai tu terus buat kerja. lap-lap tingkap serta sambung buat kerja yang terbengkalai as jadual bertugas. pening gila kepala ni nak fikir siapa buat tugas itu dan ini.


 Even tengah stress buat jadual bertugas tu, tapi aku dengan bangga nya mengeluar kan kamera Canon yang dipinjam dari abang aku, ambil gambar dengan kawan-kawan. happy sangat rasa. macam-macam pulak tu gaya posing diaorang.    


Dan semesti nya girls lah yang paling rajin buat kerja ni. yang boys tak tahu sudah pergi mana. lepas diaorang lap tingkap, terus cabut lari entah ke mana. tapi hanya 3 orang boys saja yang datang. yang lain syok berdreaming atas katil masing-masing.  

Dalam pukul 11 lebih siap lah kerja kitaorang. cikgu pun dah balik awal. so kitaorang apa lagi, dengan suka ria berposing sakan. dan ofcourse kadang-kadang tu camera Canon aku jadi mangsa posing diaorang. kerja tak seberapa, tapi posing melebih kan model antarabangsa. well, kami kan ratu posing. wahh!!


  Lepas puas berposing sakan, kitaorang nak balik. sebelum tu lepak-lepak sekejap dengan budak-budak lelaki. bukan lepak duduk-duduk macam segala tu. tapi just cakap-cakap sambil berdiri. dan yang paling kesian Jemiey ofcourse dibuli sama kawan balaks dia. hahaha.

By the way, thanks a lot kepada yang dah datang tolong Dayah ceria kan kelas. Jemiey, Esya, Tun, Farahin, Suhey also Thirah. tak lupa jugak boys yang entah ke mana pergi nya, Hasri, Faizal and Imran. tak lupa jugak kepada cikgu Normas Idayu. thanks, thanks and thanks. love you alls!! 3 Kazwini THE BEST.











  




3 comments :

Are-zied said...

Cantik jadual bertugas tu ! Boleh tiru ?? Hoohohhohoh !

Anonymous said...

Nk tiru gokkkk jadual bertugas tuuuu... Penolong kelas lh katekn.. Kene lh buat jadual bertugasss... Adoiii

siti hidayah said...

Hahaha. Boleh je :)